Waterpeil van de dammen gaat weer de goede richting

Kaapstad heft strenge waterrantsoenering op

Widad Sirkhotte (CC BY-SA 2.0)

 

De inwoners van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad mogen op 1 oktober weer meer water verbruiken. Sinds dit voorjaar gold een maximum verbruik van 50 liter per persoon per dag omdat de miljoenenstad volledig zonder water dreigde te vallen.

Het waterpeil van de dammen in Kaapstad gaat weer de goede richting uit, na de waterbesparende inspanningen die de inwoners sinds dit voorjaar moesten leveren.

Patricia Lille, de burgemeester van de geplaagde stad, waarschuwde toen dat vriendelijke verzoeken aan burgers verleden tijd waren. De stad dwong de inwoners om mee te werken. Bedrijven, inclusief hotels, werden niet gespaard als het ging om de rantsoenering van water.

Level 5

Naast de inspanningen van inwoners en bedrijven heeft ook de recente regenval bijgedragen aan de verbetering van de situatie. Het waterniveau zit momenteel op 68 procent van de capaciteit. Een klein jaar geleden was dat, na een historisch droge periode, nog slechts 38 procent. Dit leidde tot de ingrijpende maatregelen.

Het waterverbruik werd in februari 2018 beperkt voor elke inwoner en elke toerist in Kaapstad tot level 6B: een verbruik van 50 liter water per persoon per dag en een hogere kostprijs per liter.

Vanaf 1 oktober zal de maatregel worden teruggedraaid naar level 5, wat een verbruik van 70 liter per dag en een tariefverlaging inhoudt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.