Niemandsland. Over Gentenaars zonder woning

Podcast: Dakloos

© Ruth Govaerts

 

2017was het jaar waarin Gent kraakstad van Vlaanderen werd. Na een hevige mediastorm en verhitte politieke debatten werd een kraakwet gestemd en voerde Gent een actieplan tegen kraken in. Maar wat zijn de gevolgen van dit nieuwe beleid? Wat betekent de kraakwet voor daklozen? Waarom kraken mensen? Kunnen ze nergens anders terecht? En waarom leven er nog steeds gezinnen met kinderen op straat in Gent?

In de driedelige audioreportage Niemandsland gaan we op zoek naar de antwoorden. Een maand lang spraken we met krakers, daklozen, gezinnen die op straat leven en hulpverleners. Mensen die vaak onzichtbaar leven, verborgen in de rand van de stad. In deze podcast hoor je hun stemmen.

Aflevering 2: Dakloos

Michael is 26 als hij plots op straat komt te staan. Vanaf dan is hij voortdurend onderweg. Elke dag weer op zoek naar eten, warmte, een veilige slaapplaats. Hij woont overal en nergens: in een kraakpand, een tentje, een tuinhuis, de nachtopvang of met twee slaapzakken op straat. Ondertussen zoekt hij vastberaden naar een woning.

In deze tweede aflevering van Niemandsland zoeken we uit wat het betekent om dakloos te zijn. Waarom belanden mensen op straat? Hoe overleef je zonder adres? En hoe vind je een uitweg uit de dakloosheid?

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.