Allereerste internationale Nelson Mandela-dag

Eind vorig jaar beslisten de Verenigde Naties om een speciale dag te wijden aan de erkenning van de verwezenlijkingen van Nobelprijswinnaar Nelson Mandela. De dag wordt gehouden op Mandela’s 92e verjaardag, zondag 18 juli.
  • South Africa the good news Mandela South Africa the good news
Het is de eerste keer dat de Verenigde Naties een dag wijdt aan één enkele persoon. De VN vinden dat hij ‘een hoofdrol speelde in Afrika’s strijd voor vrijheid en eenheid. De hoge vergadering wil ook zijn “uitmuntende bijdragen to de creatie van een niet-racistisch, niet-seksistisch en democratisch Zuid-Afrika’ eren.

Madrid als internationaal gastheer


Dit jaar zal Madrid gastheer van de festiviteiten zijn. Er is een uitgebreid programma gepland; kunst, sport, onderwijs, vrijwilligerswerk en muziek zitten allen in het pakket en zijn gericht op het promoten van positieve actie in de wereld.

Mandela’s verwezenlijkingen


Nelson Mandela won in 1993 de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn bijdrage aan de vreedzame  beëindiging van de Apartheid.. In 1994 werd hij Zuid Afrika’s eerste democratisch verkozen president, na het einde van het Apartheidsregime. Hij stichtte ook het Nelson Mandela Kinderfonds dat geld verzamelt voor kansarme kinderen en vecht voor de preventie van kindermishandeling in de maatschappij.

Gezondheidsgeruchten


Er deden geruchten de ronde over de wankele gezondheid van de voormalige president. Zijn kleinzoon Mandla Zwelivelile Mandela volhardt echter dat ‘er niets mis is met hem’. Desondanks verklaarde de Nelson Mandela Foundation dat hij zich grotendeels zal terugtrekken uit het publieke leven en dus misschien niet aanwezig zal zijn bij de festiviteiten.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.