Amerikaans leger zet volop in op hernieuwbare energie

Het Amerikaanse leger heeft aangekondigd dat het de krachtigste zonne-installatie ter wereld gaat bouwen om zijn afhankelijkheid van olie te verminderen.
De Amerikaanse strijdkrachten beschikken nu al over de krachtigste installatie in de Verenigde Staten, een netwerk van zonnepanelen op de luchtmachtbasis Nellis dat vijftien metawatt genereert. Ook in New Mexico, Arizona en Californië worden verschillende basissen van zonnepanelen voorzien voor een totale productie van driehonderd megawatt. De nieuwe installatie moet de kers op de taart worden. Ze is gepland in Fort Irwin, in het hartje van de Californische Mojave-woestijn, en moet vijfhonderd megawatt leveren. Zo wordt de basis beschermd tegen mogelijke problemen met de elektriciteits- of brandstoftoevoer.
Maar de legerleiding ziet het nog ruimer: ze riep een “Senior Energy Council” in het leven om het energiebeleid van de strijdkrachten onder de loep te nemen en voorstellen uit te werken om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Dat heeft al een eerste serie van projecten opgeleverd. Zo wil het leger vierduizend elektrische voertuigen aankopen voor de korte afstanden die binnen de basissen afgelegd worden. Er komen proefprojecten in zes legerbasissen om energie op te wekken met biomassa, grootschalige programma’s rond energiebeheersing en een ambitieus recyclageproject in de basissen Fort Hood en Fort Bragg.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.