Apple doet boekje open over leveranciers

Computerfabrikant Apple heeft een rapport vrijgegeven over zijn leveranciers. Daaruit blijkt onder meer dat bij de helft van de onderzochte bedrijven slordig wordt omgesprongen met giftige stoffen.

In het 27-pagina’s tellende rapport beschrijft Apple de resultaten van 229 bezoeken aan toeleveringsbedrijven, voornamelijk in Azië en met name in China. Daaruit blijkt de bepaalde praktijken op vraag van het merk gestopt zijn, zoals het screenen van werknemers op basis van gezondheidsaspecten of zwangerschap. Maar tegelijk blijkt dat in 112 fabrieken niet op een correcte manier met gevaarlijke chemicaliën werd omgesprongen.

Bijna een derde van de bedrijven hield zich ook niet aan de standaarden van Apple op het vlak van lonen, en in vijf bedrijven waren te jonge arbeiders aan het werk.

Apple neemt zich voor om de zaken beter te controleren en met name in Maleisië en Singapore meer audits uit te voeren. Het bedrijf wil zich ook aansluiten bij de Fair Labor Association, waardoor er een externe controle van de toeleveranciers kan gebeuren.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.