'Energieverbruik zal over twintig jaar met ruim de helft zijn toegenomen' (EIA)

Energieverbruik én uitstoot van CO2 zullen in 2025 naar verwachting met 54 procent zijn gestegen. Dat zeggen experts van onderzoeksafdeling van het US Energy Department (EIA).


In India en China zal de bloeiende economie het energieverbruik met 91 procent doen toenemen, voorspelt EIA. In geïndustrialiseerde landen verwacht het departement een groei van gemiddeld 33 procent.

Olie zal volgens EIA wereldwijd de belangrijkste energiebron zijn. In 2001 werden 77 miljoen vaten per dag verbruikt, in 2025 kan dat aantal oplopen tot 121 miljoen. Het grootste deel van de toename zou op naam komen van de Verenigde Staten en Azië. Het onderzoek van EIA voorspelt dat het verbruik van aardgas tot 2025 met 67 procent toeneemt en dat de uitstoot van CO2 met 55 procent.

Het US Energy Department verwacht weinig van de huidige klimaatpolitiek. Zelfs als de geïndustrialiseerde landen maatregelen nemen om hun CO2-uitstoot te beperken, dan is er wereldwijd nog steeds een aanzienlijke toename.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.