EU beloont "groene hoofdstad"

De Europese Commissie lanceert een nieuwe prijs, de “European Green Capital Award”. Daarmee wordt elk jaar een ecologische hoofdstad van Europa gekozen, die de toon aangeeft wat betreft milieubeleid en duurzaamheid.
Elke Europese stad met meer dan 200.000 inwoners kan meedingen naar de prijs, die bedoeld is om de steden te helpen om meer aantrekkelijk en gezond te worden. Om de prijs te winnen, moeten de steden bewijzen dat ze de wil en de capaciteit hebben om milieuproblemen op te lossen, dat ze het leven van de inwoners verbeteren en dat ze hun bijdrage verminderen aan wereldwijde milieuproblemen, zoals de klimaatverandering. De winnende stad moet een rolmodel worden zijn voor andere steden en een inspiratie voor heel Europa zijn op het vlak van duurzame ontwikkeling.

Het initiatief is opgezet door verschillende milieubewuste Europese steden en de Europese milieucommissaris Stavros Dimas. “Ik hoop dat deze prijs een krachtige stimulans vormt voor lokale regeringen en overheden om de leefomstandigheden voro de Europese stedelingen te verbeteren”, zei Dimas in een persbericht. “Verschillende steden hebben zich al geëngageerd om het milieu beter te beschermen, en ik ben er zeker van dat deze prijs veel andere steden zal aanmoedigen om dat voorbeeld te volgen”.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.