Obama stuurt eigen vertegenwoordigers naar klimaattop

Nog voor zijn eedaflegging stuurt de pas verkozen Amerikaanse president Barack Obama eigen vertegenwoordigers naar de internationale klimaattop in Polen. Dat meldt de Britse krant The Guardian. De bijeenkomst vindt over een drietal weken plaats in Poznan. De beslissing wordt gezien als de voorbode van een fundamentele breuk met het milieubeleid van de huidige president George W. Bush.
In zijn overwinningstoespraak maakte Obama al een toespeling op “een planeet in gevaar”, een duidelijke referentie naar de klimaatverandering. Nu wijst alles erop dat de nieuwe president de milieukoers van de Verenigde Staten helemaal zal omgooien.
Topadviseurs van Obama hebben al laten weten dat hij werkt aan een ambitieuze klimaatwet die de VS uit hun positie van internationale klimaatparia moet halen. Ook tijdens zijn campagne wond Obama er geen doekjes om dat hij van een stevige klimaatpolitiek een prioriteit wil maken. Verwacht wordt dat de nieuwe president een zogenaamd cap-and-trade systeem zal voorstellen dat moet leiden tot het terugdringen van de CO2-uitstoot met 80 procent tegen 2050.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.