Obama verzamelt ideeën op change.gov

De pas verkozen president van de Verenigde Staten, Barack Obama, heeft donderdag change.gov gelanceerd, een website waarop bezoekers hun ideeën over verandering in de VS kunnen posten.
  • change.gov 'De campagne en dit historisch moment zijn jullie verhaal geweest.' change.gov
De kiezers kunnen ook nog eens hun verhaal doen over hoe ze de campagne en de verkiezingsdag beleefd hebben. ‘De campagne en dit historisch moment zijn jullie verhaal geweest’, staat op de site. Surfers kunnen tot slot ook solliciteren voor een baan bij de administartie van Obama.
‘Change.gov biedt de nodige middelen om het overgangsproces en de beslissingen te begrijpen die nodig zijn voor verandering. De site biedt u ook de kans om over te uitdagingen van ons land te praten en jouw ideeën te geven over hoe we die moeten aanpakken’, klinkt het op de site.

Internetstrategie


Met Change.gov lijkt Obama een verlengstuk te breien aan zijn succesvolle campagne op internet. Obama’s internetstrategie kreeg vorm toen hij tijdens de voorverkiezingen twee visionairen in dienst nam. Joe Rospars was de strateeg achter de uitgesproken internetgerichte campagne van de Democratische kandidaat Howard Dean in 2004.
Chris Hughes, één van de oprichters van de razend populaire sociale netwerksite Facebook, zou een sleutelrol spelen bij het opzetten van myBarackObama.com, de Facebook-variant voor Obama-supporters.

Voorloper


De Ecuadoraanse president, Rafael Correa, is al een tijdje geleden op web 2.0-trein gesprongen. In september 2007 onthulde hij zijn weblog via een video op YouTube waarop hij de surfers opriep mee te werken aan de nieuwe grondwet van het land.
Daarnaast startte hij ook een eigen videokanaal op YouTube en stampte hij een fotoblog uit de grond op Flickr.com. Het weblog van Correa is echter al een jaar niet meer geüpdatet.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.