Bushmeat terug op het menu in Nigeria

Bushmeat, vlees afkomstig van wilde dieren zoals apen of vleermuizen, gaat weer vlot over de toonbank in Nigeria. Tijdens de ebolacrisis was de markt voor bushmeat volledig in elkaar gestort.

  • JBDodane CC BY-NC 2.0 JBDodane CC BY-NC 2.0

Twee jaar nadat Nigeria ebola-vrij is verklaard, is de verkoop van bushmeat op de markten in Lagos, de grootste stad in Afrika, helemaal terug van weggeweest.

Bushmeat is vlees dat afkomstig is van de jacht op wilde dieren in de tropen, vooral de meer onconventionele soorten zoals apen, egels, vleermuizen en slangen.

Drager van ebola

Volgens het Nigeriaanse nieuwsagentschap NAN zijn de verkopers van bushmeat weer helemaal actief, na een lange afwezigheid tijdens de ebolacrisis. Experts waarschuwden toen immers voor de consumptie van bushmeat, omdat wilde dieren vaak drager zijn van het ebolavirus.

Ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitte in een officiële waarschuwing haar bezorgdheid over de consumptie van bushmeat.

De ebola-uitbraak in 2014 in West-Afrika maakte meer dan 11.000 slachtoffers.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.