Google leest Amerikaanse regering de les met energieplan

Google.org, de filantropische arm van de zoekgigant, heeft een scenario voorgesteld om de Amerikaanse energie tegen 2030 uit wind-, zonne- en geothermische energie te halen. Het hele plan zou 4,4 biljoen dollar kosten, en de CO2-uitstoot halveren.
“We kregen te maken met een totaal en complete gebrek aan leiderschap bij de politieke partijen in de VS”, zei Google-baas Eric Schmidt bij de voorstelling van het plan. “We hebben dus zelf een scenario ontwikkeld om het energievraagstuk op te lossen.”

Ambitieus is het idee van Google in elk geval. “Clean Energy 2030” wil de VS over een tijdspanne van 22 jaar onafhankelijk maken van fossiele brandstoffen. Over het enorme bedrag van 4,4 biljoen dollar dat moet geïnvesteerd worden, maakt het bedrijf zich geen zorgen. Het plan zou immers 5,5 biljoen opbrengen aan besparingen. “Kortom, het is goedkoper om iets aan de klimaatverandering te doen, dan ze te negeren”, zei Schmidt.

Het plan is een combinatie van energiebesparing en een overstap naar schone energiebronnen. Google wil onder meer strenge wetten rond energie-efficiëntie om het elektriciteitsverbruik te verminderen. De vervuilende elektriciteitscentrales moeten dicht en vervangen worden door een combinatie van zonne- en windenergie en geothermische centrales. Negentig procent van de verkochte auto’s moet in 2030 hybride of integraal elektrisch zijn.




Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.