VN moeten kinderen extra beschermen

In een poging om wereldwijd de levens van miljoenen kinderen te verbeteren, vragen duizenden ngo’s de dringende aanstelling van een speciale beschermer van kinderen. Ze baseren zich hiervoor op een VN-studie over geweld tegen kinderen door mensenrechtenexpert Paulo Sérgio Pinheir.
Fysiek en psychisch geweld, verwaarlozing en discriminatie zijn aanwezig in alle mogelijke landen, ongeacht ras en klasse, aldus het rapport. Vorige vrijdag legden vertegenwoordigers van het middenveld hun voorstel en de lijst met steunende organisaties voor op de algemene vergadering van de VN. Ze eisen een hooggeplaatste VN-vertegenwoordiger die concrete actie tegen geweld aan kinderen bewerkstelligt.
De vele organisaties die zich vandaag al ontfermen over kinderen en kinderrechten, onder andere een VN-vertegenwoordiger voor Kinderen en Gewapende Conflicten en het VN-Comité voor Kinderrechten, volstaan niet. De samenwerking ontbreekt en ook kinderen buiten gewapende conflicten hebben, in elk aspect van hun leven – familie, school, werk en samenleving – een VN-vertegenwoordiger nodig.

Millenniumdoelen


Geweld tegen kinderen is een ernstige bedreiging voor ontwikkeling en ondermijnt het proces naar de Millenniumdoelen. In de strijd tegen dat geweld, is het kwestie om preventief te werken, door de aanleidingen te detecteren en te begrijpen, zegt Pinheir. Het rapport bevat hierover ook een aantal aanbevelingen voor de VN-leden, bijvoorbeeld door strengere wettelijke controle en juridische bescherming te bieden. 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.